Askgolv

Askgolv

Vi svenskar har en lång relation till asken. I nordisk mytologi var det detta trädslag som bar, och omgav, hela världen och Oden sägs ha skapat den första människan från en ask. Med detta sagt vore det inte felaktigt att påstå att asken är ett gudomligt trädslag.

Trä av högsta kvalité

Asken som våra golv är gjord på är av högsta kvalité och är noga utvalda från runtom i Europa. Med omsorg väljer vi sedan ut de råvaror vi vill jobba med. Att skapa trägolv tar tid och det kräver både kunskap och erfarenhet vilket gör golv till ett hantverk i sig- ett hantverk som vi är stolta över att få dela med dig.

Din smak avgör

Hur ditt golv ska se ut kan bara du bestämma. Det kan dock vara svårt att framställa ditt eget golv, men det är där vi kommer in i bilden. Är du ute efter ett askgolv har vi flera varianter att välja mellan för att du ska hitta ett golv som passar just din unika smak. Ett mörkt, massivt askgolv kanske passar dig som vill ge ditt hem en mer exklusiv känsla. Söker du istället efter ett lite mer rustikt och naturligt golv kanske ett av våra mer träfärgade askgolv passar dig bättre? Oavsett om du är ute efter ett golv med mycket karaktär eller ej så garanterar vi att du hittar det hos oss.

Ett träd som bär

Våra massiva trägolv i ask är gjorda för att stå emot även de värsta av slitage. Med tiden kan situationer och världen komma att förändras. Vare sig detta trägolv finns i ett singel hushåll eller hos en barnfamilj är det framställt för att leva upp till de förväntningar som till och med asagudarna hade på träslaget: att bära.

 
Askgolv
 
 

Montering och skötsel

Ladda ner våra pdf-guider för montering och skötsel av ditt golv.