VÅRA PRODUKTER

LISTER

Vi tillverkar våra egna listprofiler från grunden. Vi ritar och slipar de stål som sedan används i hyveln för att forma de kvalitetslister som blivit vårt signum. Arbetet sker för hand och kräver både kunskap och erfarenhet. Det är också våra medarbetares höga kompetens och engagemang som gör att det idag bara är fantasin som sätter gränserna för vilka lister vi kan tillverka.

Ladda ner produktblad

Gå till Dalalist

BYGGNADSVIRKE

Vi har ett brett sortiment av byggnadsvirke i furu och gran för alla typer av objekt. Vi tillhandahåller också tjänster som hållfasthetssortering av konstruktionsvirke, exaktkapning och fingerskarvning, dessutom kan produkterna bearbetas till objekt.

YTTERPANEL

Vi tillverkar ytterpaneler av finkvistig gran som levereras obehandlad eller ytbehandlad. Den ytbehandlade ytterpanelen målas två gånger, en grund- och en mellanstrykning i valfri kulör. Vi erbjuder färgsystem som alkyd, akrylat och slamfärg. Ytterpanelerna är klara för montering, dock ska en sista toppfärg strykas på inom 12 månader. Produkterna kan bearbetas, bland annat utförs exaktkapning och fingerskarvning. Fingerskarvade och ytbehandlade ytterpaneler upp till 7,5 meter är en av våra specialiteter.

Gå till Dalapanel

INNERPANEL

Vi tillverkar innerpaneler för vägg och tak. Panelerna tillverkas i många olika profiler, allt efter kundens önskemål. Efter hyvling kapas och sorteras panelerna genom kamerasortering med en WoodEye 5, därefter buntas eller folieras de för att sedan längdpaketeras. Panelerna kan beställas obehandlade, vitvaxade eller vitmålade.

MASSIVA TRÄGOLV

Ett massivt trägolv är en njutning för både fötter och ögon. Ådringen, färgerna och den varma känslan gör golvet till det naturliga valet för dig som värdesätter kvalitet. Vi erbjuder exklusiva trägolv som tål att synas, nu och i framtiden – äkta kvalitetsgolv från DalaFloda Golv.

Gå till DalaFloda Golv

RÅSPONTLUCKOR

Råspontluckor är det vanligaste materialet som används vid taktäckning och ger ett stabilt underlag. Vi tillverkar råspontluckor i tjocklekarna 20 mm och 23 mm i längder upp till 4,8 meter. Bredden är alltid 530 mm, täckande bredd. Råspontluckorna kan beställas objektanpassade med grundmålad baksida. Det är enkelt att använda färdiga råspontluckor och spar mycket tid.

FINGERSKARVAT KONSTRUKTIONSVIRKE

Efter flera års målinriktat utvecklingsarbete har vi den erfarenhet och det tekniskt kunnande som krävs för att tillverka fingerskarvat hållfasthetssorterat konstruktionsvirke. Specialiteten är långa profilerade plankor upp till 12,5 meter. Vi tillverkar dimensioner upp till 80*220 mm. Produkterna kan bearbetas, bland annat utförs exaktkapning, borrning och tryckimpregnering. Tillverkningen sker under kontroll av SP. Vi är certifierade enligt svensk standard C18-C24 och tysk standard S10.

SÅGADE TRÄVAROR

Med våra två klingsåglinjer, en modern klentimmerlinje av märket VEISTO och en ARI linje, producerar vi ca 130 000 m³ sågade trävaror årligen, varav ca 60 procent furu och 40 procent gran. Trävarorna sågas i dimensioner allt från 32×75 upp till 84×225. Utöver standardsortimentet specialsågas i hög grad även kundanpassade dimensioner. Standard för sidobrädor är 19mm och 25 mm, och gäller för både furu och gran. Råvaran kommer till största delen från vårt närområde i hjärtat av Dalarna. Dessa tätvuxna träd ger oss de allra bästa förutsättningarna för att producera våra sågade trävaror. Certifierad vara enligt PEFC TM eller FSC® (FSC-C011817) kan tillhandahållas på begäran.

Gå till Stocklista

PREFAB

Vi har lång erfarenhet av att tillverka kostnadseffektivt individuellt utformade prefabricerade hus och komponenter som väggblock, takstolar, bjälklagskassetter, takkassetter och bullerplank. Tillverkningen omfattar allt från bostäder till industri-, lantbruks- och skolbyggnader. Vi samarbetar också med arkitekter, konstruktörer och andra aktörer på marknaden. Vår flexibla och effektiva produktion bygger på våra medarbetares mångåriga erfarenhet från trä- och byggbranschen.