Miljövänligt brandskydd för trävaror lanseras

Sveden Trä är stolta över att tillkännage lanseringen av den fullt automatiserade impregneringsanläggningen, med fokus på miljövänligt brandskydd för trävaror. Brandskyddsimpregneringen är utformad för att erbjuda ett effektivt skydd mot brand samtidigt som den minimerar negativa miljöeffekter.

I en tid där hållbarhet och miljömedvetenhet är av yttersta vikt, har Sveden Trä tagit ytterligare ett steg framåt genom att tillsammans med Burnblock starta upp det nya affärsområdet som inte bara levererar högpresterande brandskydd, utan också är skonsamt mot miljön, ur flera aspekter.

Genom att bygga en egen anläggning i anslutning till sågverket så kan klimatavtrycket minskas med hjälp av kortare transporter.

”Vi är glada över att introducera vårt samarbete med burnblock och deras patenterade löning för miljövänlig brandskyddsimpregnering”, säger Per-Erik Andersson, VD på Sveden Trä. ”Som företag tror vi på innovation för att skapa produkter som inte bara möter kundernas behov, utan också tar ansvar för framtiden. Den nya impregneringen är ett steg i den riktning vi styr emot, och vi ser fram emot att vara med och göra skillnad i branschen.”

I och med Burnblocks patenterade formula som inte lämnar några synliga spår, kan brandskyddsimpregneringen kombineras med andra efterbehandlingar, exempelvis målning, som även det kan göras i nära anslutning till sågverket.

För ytterligare information, vänligen kontakta oss eller besök vår sida för brandskyddsimpregnering.

 

Kontakt:
Katharina Haars
Försäljning
katharina.haars@svedentra.se
010 – 471 91 23
Jennifer Danielsson
Presskontakt
jennifer.danielsson@svedentra.se
010 – 471 91 19

 

Tankarna där impregneringen sker och brandskydd appliceras

Kontakta oss

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.