DalaFloda Golv

DalaFloda Golv

Ett massivt trägolv är en njutning för både fötter och ögon. Ådringen, färgerna och den varma känslan gör golvet till det naturliga valet för dig som värdesätter kvalitet. Vi erbjuder exklusiva trägolv som tål att synas, nu och i framtiden – äkta kvalitetsgolv från DalaFloda Golv.

Golv som tål att synas

Det finns bara ett golv som är perfekt, det som du själv har valt. När det kommer till uttryck och känsla är det din personlighet som måste få avgöra. Därför har vi tagit fram ett brett sortiment av produkter, trägolv som går från det klassiska till det moderna. Här hittar du golv som låter furans naturliga livfullhet komma fram, golv som tar till vara på ekens klassiska elegans och golv som ger askens exklusiva färgspel extra lyster. Även om utseende och känsla varierar så vilar alla våra produkter på samma grund. Det är massiva trägolv, valda med omsorg och noggrant behandlade.

En resa mot ständig förbättring

I ett nära samarbete med OSMO tog vi 2008 fram en av nordens bästa produktionsanläggning för golvbehandling. Då lämnade vi lut och olja för att istället utveckla en behandling baserad på modern hårdvaxolja. Allt sedan dess har vi justerat vår anläggning och arbetat med minutiösa kontroller för att säkerställa vår jämna och höga kvalitet. Samtidigt som vi fortsatt att hela tiden utveckla nya, moderna och spännande produkter – vackra massiva trägolv, lika enkla att underhålla som sköna att gå på.

De bästa golven kommer från de bästa träden

Våra furugolv tillverkas av svensk senvuxen fura från Dalarna och norrut. Här växer träden inte för fort och inte för långsamt, utan i precis rätt takt. Efter ungefär hundra år är de starka, motståndskraftiga och redo för avverkning. Vi väljer sedan ut de bästa ämnena för att tillverka våra golv. Samma process gäller för den ek och ask som vi importerar från Europa.

En produktion som präglas av erfarenhet

Att tillverka massiva trägolv är ett hantverk med gamla anor. Inom DalaFloda Golv har vi lång erfarenhet av arbetet. Hyvling, sortering, ytbehandling och paketering är alla känsliga moment där det krävs djupt kunnande för att nå ett perfekt resultat. Trä är också ett levande material som du måste lära känna innan du förstår vad du kan göra och hur du ska göra det. Vi på DalaFloda Golv känner oss stolta över att ha dessa egenskaper.

 
Furugolv
Ekgolv
Askgolv
 
 

Montering och skötsel

Ladda ner våra pdf-guider för montering och skötsel av ditt golv.