DalaFloda Golv

DalaFloda Golv

Ett massivt trägolv är en njutning för både fötter och ögon. Ådringen, färgerna och den varma känslan gör golvet till det naturliga valet för dig som värdesätter kvalitet. Vi erbjuder exklusiva trägolv som tål att synas, nu och i framtiden – äkta kvalitetsgolv från DalaFloda Golv.

Golv som tål att synas

Det finns bara ett golv som är perfekt, det som du själv har valt. När det kommer till uttryck och känsla är det din personlighet som måste få avgöra. Därför har vi tagit fram ett brett sortiment av produkter, trägolv, massiva golv, ekgolv, askgolv & furugolv som går från det klassiska till det moderna. Här hittar du golv som låter furans naturliga livfullhet komma fram, golv som tar till vara på ekens klassiska elegans och golv som ger askens exklusiva färgspel extra lyster. Även om utseende och känsla varierar så vilar alla våra produkter på samma grund. Det är massiva trägolv, valda med omsorg och noggrant behandlade. Vår massiva golv hittar du Stockholm, Göteborg & Malmö samt i hela övriga landet.

En resa mot ständig förbättring

I ett nära samarbete med OSMO tog vi 2008 fram en av nordens bästa produktionsanläggning för golvbehandling. Då lämnade vi lut och olja för att istället utveckla en behandling baserad på modern hårdvaxolja. Allt sedan dess har vi justerat vår anläggning och arbetat med minutiösa kontroller för att säkerställa vår jämna och höga kvalitet. Samtidigt som vi fortsatt att hela tiden utveckla nya, moderna och spännande produkter – vackra massiva trägolv, lika enkla att underhålla som sköna att gå på.

De bästa golven kommer från de bästa träden

Våra furugolv tillverkas av svensk senvuxen fura från Dalarna och norrut. Här växer träden inte för fort och inte för långsamt, utan i precis rätt takt. Efter ungefär hundra år är de starka, motståndskraftiga och redo för avverkning. Vi väljer sedan ut de bästa ämnena för att tillverka våra golv. Samma process gäller för den ek och ask som vi importerar från Europa.

En produktion som präglas av erfarenhet

Att tillverka massiva trägolv är ett hantverk med gamla anor. Inom DalaFloda Golv har vi lång erfarenhet av arbetet. Hyvling, sortering, ytbehandling och paketering är alla känsliga moment där det krävs djupt kunnande för att nå ett perfekt resultat. Trä är också ett levande material som du måste lära känna innan du förstår vad du kan göra och hur du ska göra det. Vi på DalaFloda Golv känner oss stolta över att ha dessa egenskaper.

Välj rätt trägolv till hemmets olika rum

Trägolven har en lång tradition i Sverige och det är inte så konstigt att den här typen av golv är så populära. Även om det väldigt ofta finns fina trägolv under plastmattor så är det inte säkert att du vill slipa det existerande golvet för att det ska bli fint igen. Det blir billigare att lägga nytt och då får du också väldigt många val vad gäller färg och form.

Ekgolv är massiva golv och de är också mycket populära. Askgolv och furugolv kommer tätt därefter och är också bra val med tanke på framtiden. Innan du väljer ett trägolv så ska du tänka på att det kan se mycket olika ut beroende på ytbehandling och layout. Det är inte så dumt att betänka hur golvet kommer att passa ihop med husets stil och möblemang.

Trägolv som klarar lite mer

Då golvet ska klara lite mer så kan du tänka på olika sätt. Det är välkänt att ekgolv är otroligt slitstarka. Om det finns ett originellt massivt golv som bara behöver slipas och behandlas så kan det bli ett bra alternativ. Detta på grund av att du kommer att kunna slipa flera gånger utan att golvet försämras.

Men det ska också sägas att parkettgolv kan ses som massiva golv. De är inte lika tjocka som ekgolv och furugolv som består av kompletta plankor. Men parkettgolven har en struktur som gör att de klarar skiftningar i luftfuktighet väldigt bra. Dessutom så har de en struktur som gör att de blir enklare att lägga.

Diskutera alltid den typ av trägolv som ni bör välja för ert hem med proffs. De kan förklara vad olika lösningar kommer att kosta och vad de innebär rent kvalitetsmässigt. Finns det barn och husdjur i hemmet så är det inte så dumt att välja massiva golv med lång livslängd.

Ytbehandling gör stor skillnad

Kom ihåg att ytbehandlingen av ett trägolv kan göra stor skillnad. Det finns olika metoder och alla har sina för och nackdelar. Lack kan se fint ut men då måste du också tänka på att det kan komma att krävas flera omgångar av lackning med jämna mellanrum för att golvet ska förbli fint. Det finns också metoder som inte bara skyddar golvet utan också färgar det. Kanske vill du ha en djupare mörk färg eller så väljer du något som går i grått och vitt.

Med ett massivt trägolv så är det inte så svårt att renovera och göra om när du vill det. Med slipning och ytbehandling så blir det jämnt igen och du får den önskade färgnyansen.

Med tanke på framtiden

När du väljer trägolv så ska du tänka på framtiden. Visst är det bra om du kan spara pengar nu på massiva golv som är vackra och enkla att lägga in. Men betänk vad som händer om tio år och om er livsstil stämmer överens med golvet. Det finns askgolv och furugolv, såväl som ekgolv, som är gjorda för att passa familjer perfekt. De är slitstarka, vackra och faktiskt mjuka och varma att gå på! Handla Massiva Ekgolv, Askgolv & Furugolv i Stockholm, Göteborg & Malmö

 
Furugolv
Grangolv
Parkettgolv Furu
Ekgolv
Askgolv
 
 

Montering och skötsel

Ladda ner våra pdf-guider för montering och skötsel av ditt golv.