Dalalist

Dalalist

Listen är den sista detaljen som gör rummet komplett. Den fogar samman tak, golv och väggar till en fungerande helhet. Ibland är den bästa listen den du inte ser, den som smälter in och lyfter fram rummets övriga egenskaper. Ibland är den bästa listen den dramatiska, den som tar för sig och sätter tonen på hela rummet. Du avgör alltid vilken list som passar dig bäst.

Välj mellan klassiska och moderna profiler

Äldre miljöer har ofta ett stort inslag av list. Förr användes böljande listprofiler som en markering för rikedom och god smak, då fick de ta stor plats vid fönster, dörrar, golv och tak. I dagens moderna interiör arbetar man istället för att skapa stora enhetliga och släta ytor. Här fungerar strama och stiliska lister som självklara fogar mellan rummets alla delar. Både den grandiosa och den diskreta listen ställer sina krav. Att tillverka dem är ett känsligt hantverk. Därför är det med stolthet som vi presenterar vårt stora utbud av olika listprofiler.

Vi utför ett gediget hantverk från grunden

På Dalalist tillverkar vi våra egna listprofiler från grunden. Vi ritar och slipar de stål som sedan används i hyveln för att forma de kvalitetslister som blivit vårt signum. Arbetet sker för hand och kräver både kunskap och erfarenhet. Det är också våra medarbetares höga kompetens och engagemang som gör att det idag bara är fantasin som sätter gränserna för vilka lister vi kan tillverka.

De bästa listverken kommer från de bästa träden

Vi handlar in råvaror från hela Sverige, samtidigt står Dalarnas djupa skogar för stommen i vår tillverkning. Här växer träden inte för fort och inte för långsamt, utan i precis rätt takt. Efter ungefär hundra år är de starka, motståndskraftiga och redo för avverkning. Från de träd som fälls väljer vi sedan ut de bästa sidbrädorna för att tillverka våra lister. Samma noggranna process gäller för de listverk i ädelträ som bär vår signatur.

Med moderna och kostnadseffektiva metoder producerar vi en klassisk produkt

Vi har utvecklat hela vår produktion för att vara så flexibel och kundanpassad som möjligt. Idag skräddarsyr vi våra leveranser efter kundens behov. Det gäller alltifrån profiler till paketering och leveransföljd. Något som gör det enkelt att använda våra lister och minskar arbetet på plats. Vi har total kontroll över hela produktionsflödet och kan därför garantera att de lister som lämnar vår anläggning håller högsta kvalitet. För att minimera miljöpåverkan är vår ytbehandling dessutom vattenbaserad och utförs i valfri lasyr eller NCS-kulör.

 
Standardlister
Taklister
Allmogelister
Bröst- och fönsterbänklister
Övriga profiler
Smyg och fogbrädor